Terasz beépítése téglával

Terasz építése és átalakítása télikertté

Terasz beépítése téglával
Téglából épített terasz

A kényelmes, téglából épített terasz kellemes pihenőhely nyáron, ahol elfogyaszthatunk egy csésze kávét vagy teát. Kellemes közösségi tér, ahol összeülhet a család vagy a barátok egy kellemes beszélgetésre. A nyári meleg ellen védekezhetünk a pergolára futtatott növényekkel vagy létesíthetünk árnyékolást is. Ha a téglafalakat kombináljuk műanyag nyílászárókkal, akkor egy kellemes télikertet is kialakíthatunk, ahol egész évben vidám az élet.

Miért érdemes téglával beépíteni a teraszt?

A téglából készült terasz előnye, hogy strapabíró. A téglaalap ellenáll a talajvíznek és az időjárás viszontagságainak is. Ha úgy döntünk a későbbiek folyamán, hogy a teraszt beépítjük és télikertté alakítjuk, számtalan lehetőség közül választhatunk a padlót illetően:

  • hagyhatjuk a rusztikus hatású téglapadlót – ez akkor jó megoldás, ha elsősorban baráti összejövetelekre, tárolásra használjuk a teraszt, a tél során pedig nem tervezzük a fűtését.
  • hidegburkolattal borítjuk – remek megoldás, ha növényházzá akarjuk alakítani teraszunkat. A csempeburkolat könnyen tisztítható, nem kell félnünk a nedvesség hatásaitól.
  • melegpadló burkolat – ha úgy döntünk, hogy melegpadlós burkolattal borítjuk teraszunkat, téglafallal és műanyag ajtóval, ablakokkal látjuk el, akkor egy egész évben használható, teljes értékű szobát is kaphatunk.

Terasz építése

A terasz építésének első lépése a megfelelő hely kiválasztása, ehhez érdemes szakember segítségét kérni. Az alap kialakításához használhatunk követ, betont vagy téglát. A terasztető egyik oldalát a házfal tartja majd, míg a másik oldalon oszlopokat kell építenünk. A tartóoszlopokat téglából építjük, számuk a megrendelő kívánsága szerint alakítható:

  • egy oszlop: háromszög alakú terasz, télikert kialakítása.
  • két oszlop: négyszög alapú, hagyományos szobaszerű télikert kialakítása.
  • három vagy több téglaoszlop: bonyolult geometriájú, különleges terasz vagy télikert kialakításához.

Télikert kialakítása

Az elkészült teraszt bármikor télikertté alakíthatjuk, beépíthetjük. Ehhez arra van szükség, hogy az oldalait nagy méretű műanyag ablakokkal határoljuk el a külvilágtól. Az igazán szép megoldás, ha a házfalon kívül minden létesített falat üveggel borítunk, de kívánság szerint az egyik fal épülhet téglából is. Ilyenkor a dekoratív téglát ajánlják a szakemberek.

Ha úgy dönt, hogy teraszt szeretne építeni vagy egy minden igényt kielégítő télikertet kialakítani, forduljon szakemberhez, aki ötleteivel segíthet a végső formák kiválasztását és az optimális méretek megválasztását.

Az új terasz építhető téglából és beépíthető is ebből az elterjedt és jó áron megvásárolható  építőanyagból. Előnye, hogy télen – nyáron kellemesen használható télikert kialakítására is kiválóan alkalmas.

Szólj hozzá!